De geschiedenis van de recordbrekende hitlijsten van Taylor Swift

We herbeleven de geschiedenis van Swift in de Billboard-hitlijsten. Taylor Swift is een van de meest geprezen artiesten in de geschiedenis van Billboard, en we vieren de release op 19 april van haar 11e studioalbum, The Tortured Poets Department, door door de geheugenstrook van de hitlijsten te wandelen.

De 33-jarige superster begon haar hitlijstreis in 2006 toen haar debuutsingle ‘Tim McGraw’ in de country charts arriveerde en piekte op nummer 40 in de Billboard Hot 100.

Swift’s carrière kwam in een hogere versnelling met de  release van haar album uit 2008, Fearless. Het titelnummer piekte op nummer 4 in de Hot 100, en “You Belong With Me” bereikte nummer 2.

In totaal heeft Swift elf Hot 100-toppers op haar naam staan, waarmee ze samen met Whitney Houston de vierde plaats onder de vrouwen in de geschiedenis van de hitlijsten inneemt.

Ze heeft in totaal 232 nummers op de Hot 100, meer dan welke andere vrouwelijke artiest dan ook en slechts de tweede na Drake in het algemeen. Swift is ook de enige vrouw die zichzelf vervangt op de Hot 100 en ze heeft het drie keer gedaan.

error: Kopiëren mag niet!