China: Politie start onderzoek naar naar webwinkel ‘Pandabuy’ met namaakproducten 

De Chinese politie is een onderzoek gestart naar ‘Pandabuy’, een populaire webwinkel met namaakproducten, nadat merkeigenaren een rechtszaak hadden aangespannen. 

Het hoofdkantoor en loodsen zijn doorzocht en de website werkt deels niet meer. ‘Pandabuy’ bestaat nog maar een paar jaar, maar het ligt flink onder vuur. Eigenlijk gaat de site een beetje ten onder aan zijn eigen succes. 

Men kan er voor weinig geld nepartikelen kopen. De site is vooral populair onder jongeren, die veel namaakmerkartikele kopen. Het gaat niet alleen om elektronica, maar er staat ook kleding op. Pandabuy heeft agressief reclame gemaakt, onder meer op Tiktok. Daarmee hebben ze zichzelf in de kijker gespeeld. Niet alleen bij consumenten, maar ook bij de eigenaren van bekende merken.

Die merkeigenaren hebben juridische stappen ondernomen.

error: Kopiëren mag niet!