Jessica Combs bereikt record snelheid voor dodelijke crash

Op 27 augustus 2019 bereikte de Amerikaanse professionele racer Jessica Combs snelheden van meer dan 800 km/u, momenten voordat ze een tragische crash meemaakte die haar leven kostte. Combs was bezig met een poging een nieuw snelheidsrecord over land te vestigen in de Alvord-woestijn in Oregon, met een door straalmotoren aangedreven voertuig. De crash werd veroorzaakt door een defect aan het voorwiel, vermoedelijk nadat het een object raakte, wat resulteerde in de ineenstorting van het wiel bij een ongekende snelheid van bijna 842 km/u. Combs stierf door een “stomp trauma aan het hoofd” voor de brand het voertuig verwoestte. Voor de crash bereikte ze een topsnelheid van 522,783 mph, waarmee ze het bestaande vrouwelijke snelheidsrecord over land brak, een prestatie die in 2020 officieel door Guinness werd erkend.

error: Kopiëren mag niet!