Verpleegkundigen MMC Nieuw Nickerie ontvangen alsnog niet betaalde prestatietoeslag door tussenkomst Volksgezondheid

Verpleegkundigen in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie krijgen, dankzij tussenkomst van het ministerie van Volksgezondheid, hun achterstallige prestatietoeslag uitbetaald.

MMC-directrice Shaista Abdul bevestigt een en ander in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. 

Ze legt uit dat de geïnde gelden van het MMC momenteel niet toereikend zijn om de toeslag uit te betalen, en dat de tarieven van zorgverzekeraars ook niet voldoende zijn om zelfvoorzienend te zijn. Daarom heeft de instelling een financiële injectie aangevraagd bij het Ministerie van Volksgezondheid.

Abdul laat weten, dat het ministerie deze bijdrage heeft toegezegd en dat een deel van het zorgpersoneel al is uitbetaald. Ze wijst er echter op dat niet al het personeel dat geld hebben ontvangen vanwege bancaire procedures.

error: Kopiëren mag niet!