Venezuela: Bosbrandencrisis, dit jaar al ruim 30.200 branden

Venezuela wordt geconfronteerd met een ongekende noodsituatie op het gebied van natuurbranden, waarbij begin dit jaar al meer dan 30.200 branden zijn ontdekt, wat wijst op een ernstige door het klimaat veroorzaakte uitdaging.

Deze crisis weerklinkt in heel Latijns-Amerika en onderstreept de dringende noodzaak van regionale samenwerking bij de bestrijding van de klimaatverandering en de escalerende gevolgen ervan. Een recordaantal bosbranden teistert het land.

Uit gegevens van het Braziliaanse Nationale Instituut voor Ruimteonderzoek (INPE) blijkt dat er van januari tot maart in Venezuela ruim 30.200 branden zijn gedetecteerd, het hoogste aantal sinds het begin van de registratie in 1999.

Deze alarmerende toename van bosbranden, die het Amazonegebied en andere beboste en graslandgebieden, onderstreept een bredere klimaatcrisis die de regio in zijn greep houdt. Door klimaatverandering veroorzaakte droogte speelt een cruciale rol, zo bericht de Latin American Post.

error: Kopiëren mag niet!