Vakbondsactie AZP wordt voortgezet, ook personeel ‘s Lands Hospitaal in actie

De vakbondsactie bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) wordt voortgezet totdat de prestatietoelage van de leden is gestort. Dat heeft de bond woensdag op een ledenvergadering besloten. De vakbond neemt geen genoegen met de mededeling van Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin dat de prestatietoelage deze week nog wordt gestort op de bankrekeningen van het ziekenhuispersoneel. Volgens de vakbond moest de prestatietoelage eind maart zijn uitbetaald. Het gaat om een toelage over het vorig jaar dat gelijk is aan een maandbezoldiging.

Dinsdagmiddag was er een onderhoud tussen de vakbond, de directie van het AZP en minister Ramadhin. Tijdens dat onderhoud heeft de Volksgezondheid-minister medegedeeld, dat de prestatietoelagen deze week worden gestort. De minister van Financiën heeft al opdracht gegeven voor de bankovermaking van de gelden. 

Voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers woensdag, verklaarde minister Ramadhin dat hij door de AZP-directie op de hoogte was gebracht van de verscherpte actie van de vakbond. Hij betreurt dit besluit van de vakbond, temeer duidelijk kenbaar is gemaakt dat de geëiste uitbetaling van de prestatietoelage deze week nog zal plaatsvinden. Indien zou blijken dat ook het beddenhuis in het ziekenhuis als onderdeel van de verscherpte actie gesloten wordt, zal volgens de minister de AZP-directie geen keus gelaten worden om een Kort Geding tegen de vakbond aan te spannen. Het ministerie van Volksgezondheid zal onder geen enkel beding toestaan dat het beddenhuis gesloten wordt. Er liggen patiënten en dat betekent dat de klinische zorg niet gegarandeerd is.

‘s Lands Hospitaal

Ook de vakbond bij het ’s Lands Hospitaal is vanaf woensdag in actie. Daartoe is dinsdag op een ledenvergadering besloten. Ook bij ’s Lands Hospitaal wordt de uitbetaling van de prestatietoelage geëist. 

De vakbondacties zullen voortduren totdat de gelden op de rekeningen van de leden zijn gestort. Bij het Medisch Mungra Centrum in Nieuw Nickerie, waar ook om uitbetaling van de prestatietoelagen werd gestaakt, zijn de werkzaamheden woensdagmorgen hervat. De directie zou de geldmiddelen van de prestatietoelage hebben voorgeschoten ter uitbetaling aan het personeel. 

Volgens minister Ramadhin gaat met de uitbetaling van de prestatietoelage aan het personeel van de verschillende overheidsziekenhuizen een bedrag van ruim SRD 47 miljoen gemoeid.

SS   

error: Kopiëren mag niet!