Twee leslokalen O.S. Calcutta 1 in Saramacca opgeleverd

Twee leslokalen van de Openbare School te Calcutta, O.S. Calcutta 1, in het district Saramacca, zijn vanochtend, donderdag 18 april, opgeleverd. Deze lokalen zullen gebruikt worden voor het kleuteronderwijs. De oplevering vond plaats in aanwezigheid van onder andere de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), Henry Ori, en de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga.

Met de bouw van de leslokalen werd een aanvang gemaakt in 2011 door de aannemer. De aannemer staakte de werkzaamheden echter in 2012, omdat hij niet werd uitbetaald voor gemaakte uitgaven volgens afspraak. Pas dit jaar is door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de opdracht gegeven aan een aannemer om de leslokalen af te bouwen. 

In zijn toespraak zei minister Ori dat het een belangrijk moment was voor het ministerie en dat hij het daarom belangrijk vond om persoonlijk aanwezig te zijn bij de oplevering van de 2 leslokalen. 

Minister Ori: “De regering Santokhi-Brunswijk, heeft een aantal taken gesteld als het gaat om beleid. Een van deze taken, die heel belangrijk is, is renovatie en bouw van scholen landelijk. Wij hebben nu een landelijk programma in de maak. Wij gaan dus nu een heel andere werkwijze volgen om goede resultaten te bereiken. Van de president heb ik toestemming om te kijken naar de directievoering, een soort project-support unit, die ik ga leiden vanuit de top.”

“Daarnaast gaan we aantal clusterdistricten hebben, waar het programma van een district samen uitgevoerd gaat worden met de districtscommissarissen, Assenbkeeleden en ook door lokale aannemers. Voor Saramacca zijn 10 scholen geselecteerd. Heel belangrijk hierbij is ook dat het ministerie samen met de districtscommissarissen het beleid vanuit het ministerie gaat decentraliseren en daarbij gaan de districtscommissarissen en de bestuursdienst een belangrijke rol vervullen.” 

error: Kopiëren mag niet!