Drie verdachten van diefstal diesel van houtbedrijf te Apoera opgepakt

De drie verdachten J.J., P.G. en V.S. zijn respectievelijk op woensdag 17 en donderdag 18 april door de politie van het bureau Apoera aangehouden. De drie worden ervan verdacht zich op maandag 15 april schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van ongeveer 750 liter dieselolie van een houtbedrijf te Apoera.  

De manager van het bedrijf M.D. deed aangifte bij de politie van Apoera. Volgens de manager was hij samen met de supervisor J.J. verantwoordelijk voor het beheer van de opslagplaats van het bedrijf, waar diesel wordt opgeslagen. Nadat de laatste keer, maandag 8 april, onder zijn toezicht diesel uit de tank was gepompt, bleef er nog 770 liter in de tank over.

Hij stuurde eerder op die dag een werknemer om 200 liter dieselolie uit de tank te pompen. Maar, de werknemer kon slechts 20 liter uit de tank pompen, aangezien de tank na de 20 liter leeg bleek te zijn. Bij een ingesteld onderzoek is geconstateerd, dat supervisor J.J. op de opslagplaats was geweest en dieselolie uit de tank had gepompt voor een bestelbusje. 

De verdachte  J.J.. die tegenstrijdige verklaringen aflegde, werd onmiddellijk door de bedrijfsleider ontslagen.

De agenten brachten de twee andere verdachten P.G. en V.S. in beeld, waarna zij ook werden opgespoord en aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!