Geen volledig onderwijs VOJ Apoera door onderbezetting leerkrachten

Te Kabalebo is maandag 15 april het onderwijs op de VOJ Apoera niet gestart na de vakantie. Het Burger Informatie Centrum (BIC) Kabalebo laat in een reactie aan de redactie van Dagblad Suriname weten, dat de leerkrachten nog niet zijn getransporteerd. “Dit omdat de overheid de transporteurs nog moet betalen.”

Ondertussen meldde het BIC Kabalebo op Facebook, op gezag van de waarnemend schoolleider van VOJ Apoera, dat de school vandaag, donderdag 18 april, start. “Vanwege een onderbezetting zijn we genoodzaakt de lessen voorlopig tot 10 uur te verzorgen aan klasse 4 en leerjaar 11. Leerjaar 9 en 10 blijven dus nog thuis. Uw kind is dus tot 10 uur op school.”

Eerder, maandag 15 april, had de schoolleider bericht, dat “vanwege bijzondere omstandigheden” de school (OS Apoera) niet zal aanvangen op 15 april. Ouders/verzorgers zouden tijdig geïnformeerd worden wanneer de school weer begint.

De afdeling Transport van het ministerie van Onderwijs. Wetenschap en Cultuur is door Dagblad Suriname benaderd met de vraag of er achterstallige betalingen zijn aan transporteurs. Een reactie is vooralsnog uitgebleven.

PK

error: Kopiëren mag niet!