Bewoners Somoen Sadi-project in Para kampen met een ernstig waterprobleem

Sinds vorig jaar worden bewoners van het Somoen Sadi-project in Paranam, district Para, geconfronteerd met een ernstig waterprobleem, waarbij geen druppel water uit de kraan komt. Ondanks herhaalde bezoeken aan de klantenservice van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) blijft een oplossing uit.

Een bewoner, S.K., beschrijft de situatie als volgt: “Sinds 22 augustus 2023 krijgen we geen water uit de kraan. We zijn meerdere keren naar de SWM geweest en kregen een registratienummer, met andere woorden om water te kopen. Het was erg lastig om water te sjouwen of onze buren te vragen om water te mogen vullen. De Steenslagweg krijgt wel water, dus vulden we emmers met een tuinslang. Destijds hadden we nog geen Durotank. Uiteindelijk hebben we er een gekocht en vullen we nu water via de buren in onze tank. Het hele gebied kampt met dit probleem. Ik zie mijn buurman aan de overkant elke dag heen en weer rijden met vaten in zijn pick-up, dus hij koopt ook dagelijks water.”

Ondanks het gebrek aan watertoevoer moeten bewoners toch het standaardbedrag betalen voor hun waterrekening. 

“Inmiddels acht maanden verder”

“De baliemedewerkers gaven eerst aan, dat ze de fout niet konden vinden. Later zeiden ze dat waarschijnlijk de buizen vervangen moeten worden. Wanneer? Dat kunnen ze ons nog niet exact vertellen. Inmiddels zijn we al 8 maanden verder”, klaagt S.K. over deze situatie.

Terwijl de bewoners al acht maanden in crisis verkeren, blijft de dringende vraag naar een duurzame oplossing bestaan. De autoriteiten worden opgeroepen om snel actie te ondernemen om de getroffen gemeenschap tegemoet te komen.

De redactie van Dagblad Suriname heeft geprobeerd een reactie van de PR-afdeling van SWM te krijgen, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!