VS: Tesla schrapt wereldwijd ruim 10 procent van de banen vanwege dalende verkoopcijfers

Tesla gaat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen schrappen. Het bedrijf heeft al langere tijd last van teruglopende verkoopcijfers. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van een e-mail die topman Elon Musk naar de werknemers heeft gestuurd.

Eind vorig jaar had Tesla ruim 140.000 mensen in dienst. Zo’n veertienduizend medewerkers zullen hun baan dus gaan verliezen.

“Terwijl we het bedrijf voorbereiden op onze volgende groeifase, is het uiterst belangrijk om naar elk aspect van het bedrijf te kijken met het oog op kostenbesparingen en verhoging van de productiviteit”, schrijft Musk in zijn e-mail.

Tesla heeft te kampen met felle concurrentie van de grote Chinese automarkt. Zo was concurrent BYD in het laatste kwartaal van afgelopen jaar de grootste verkoper van elektrische auto’s ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!