Meer nodig dan alleen verstrekken van voedsel aan kinderen op scholen

In 2023 lanceerde de First Lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry het broden project om behoeftige kinderen te voorzien van een broodje en drank op school. Ze voelde de noodzaak om in te grijpen na het horen van berichten over kinderen die zonder voedsel naar school gingen.

Recent kwam het de redactie van Dagblad Suriname ter ore, dat niet alle kinderen daadwerkelijk hun broodjes opeten. Er wordt gezegd, dat sommige kinderen ze na school weggooien, hoewel de exacte reden hiervoor onbekend blijft. Leerkrachten die hiervan op de hoogte zijn, zouden actie hebben ondernomen en besloten hebben om geen broodjes meer te verstrekken aan kinderen die ze verspillen, waarschijnlijk om voedselverspilling tegen te gaan.

Deze situatie benadrukt, dat het niet genoeg is om alleen voedsel te geven aan kinderen. Er moet meer nadruk liggen op voedingseducatie en duurzaamheid, zowel voor kinderen als voor ouders. Het is ook belangrijk om rekening te houden met individuele behoeften en voorkeuren bij het samenstellen van maaltijden, om verspilling te verminderen en de effectiviteit van de steun te vergroten.

Hoewel het broden project van de First Lady goede bedoelingen heeft, is het duidelijk dat er meer inspanningen nodig zijn om de doelstellingen te bereiken. Door voedselverspilling aan te pakken en een meer inclusieve benadering van voedselhulp te hanteren, kan ervoor worden gezorgd, dat geen enkel kind in Suriname honger lijdt.

SK

error: Kopiëren mag niet!