Ouders Klagen Gezondheidsautoriteiten Trinidad en Tobago aan na Overlijden Pasgeborenen

In Trinidad en Tobago hebben de ouders van zeven pasgeborenen een rechtszaak aangespannen tegen de gezondheidsautoriteiten naar aanleiding van het overlijden van hun kinderen op de pediatrische intensive care van het Port of Spain General Hospital tussen 2 en 9 april. De ouders beschuldigen de gezondheidsdienst van nalatigheid, incompetentie en onvoldoende medische zorg, waardoor de baby’s aan dodelijke infecties werden blootgesteld. Laboratoriumtests onthulden ernstige infecties veroorzaakt door Klebsiella-, Enterobacter- en Serratia-bacteriën. Ondanks toediening van hoge doses antibiotica, konden de baby’s niet worden gered. De ouders eisen toegang tot de medische dossiers en dreigen de zaak naar hogere rechtbanken te brengen indien niet aan hun eisen wordt voldaan.

error: Kopiëren mag niet!