Lauryn Hill organiseert mini-Fugees-reünie met Wyclef Jean

Wat begon als een vroege middagset van YG Marley op de Coachella Main Stage, veranderde al snel in een all-star optreden van een paar hiphop-heavy hitters. Ongeveer 15 minuten na zijn show bracht Marley zijn moeder Lauryn Hill naar buiten en liet de hele show over aan een kleine parade van gaststerren die hem hielpen de rest van het optreden te dragen.

Mevrouw Hill, gekleed in een levendig geel pak, kwam naar buiten om haar zoon te steunen met een eigen miniset, waarin ze haar klassiekers ‘Ex-Factor’ en ‘Lost Ones’ doornam.

Ze stond in de rij voor ‘Killing Me Softly’ van Fugees en verwelkomde haar medebandlid Wyclef Jean voor een gedeeltelijke reünie, aangezien Pras nergens te bekennen was.

Samen duetten Ms. Hill en Jean op Fugees’ hit ‘Fu-Gee-La’ uit 1995, waarbij ze even de tijd namen om de volgende gastster Busta Rhymes naar voren te brengen, die werd vergezeld door zijn oude rechterhand Spliff Star. De rapper uit Brooklyn gaf een vertolking van ‘Put Your Hands Where My Eyes Could See’ en zijn snelle couplet uit ‘Look At Me Now’ van Chris Brown.

Met alle sterrenkracht op het podium brachten ze gezamenlijk hulde aan YG’s grootvader Bob Marley, waarbij ze fragmenten speelden van zijn nummers ‘One Love’ en ‘Exodus’. ‘Coachella, als je geen oorlog meer wilt in de wereld, steek je handen in de lucht,’ riep Jean terwijl een stukje van Marley’s ‘War’ over het geluidssysteem werd gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!