Het huren van een huis is tegenwoordig onbetaalbaar

Het huren van een huis is vandaag de dag praktisch onbetaalbaar. Of er worden extreem hoge huurprijzen in SRD’s gevraagd of zelfs in euro’s, terwijl het verhuren van woningen in euro’s niet eens wettelijk is toegestaan. Maar, kennelijk wordt door de overheid gedoogd, er wordt immers op geen enkele manier tegen opgetreden. Het dat geeft verhuurders van woningen vrij spel om inderdaad die extreem hoge huurprijzen te vragen.

“Elke huis had wel een probeer met of het dak, of de ramen, deuren, stroom- of watervoorziening. Maar één ding hadden alle verhuurders wel gemeen: de prijs van de huur en de borg. De een met grote schade bij het dak vroeg voor de tweekamerwoning SRD 10.000 en een borg van SRD 11,000. En de ander, zonder stroom – dat moest je zelf regelen – vroeg SRD 8.000. Daarnaast was er studio appartement met een huur van SRD 9,000, bijna net zoveel dus als de tweekamerwoning. Hoe komt men aan de prijs?”, vraagt Sonny zich af.

“De koers zal een belangrijke rol spelen, maar waarom wordt de huur verhoogd als de benzineprijs stijgt en enkele andere dingen?. Ik wist niet dat een huis ook benzine verbruikt of ook geëxploiteerd wordt”, aldus Sonny. 

Zijn vorige huurder verhoogde de huur elke drie maanden met excuus dat dat wel moest vanwege de koers. “Ik betaalde mijn huur in SRD en de aangeboden prijs was ook in SRD, dan waarom moet de koers een rol spelen? Ik heb na lang zoeken een driekamerwoning gevonden voor SRD 5.000 met een borg van SRD 5000 en heb geen grote problemen dan slechts wat kleine reparaties. Die ook gecombineerd zullen worden met de huur. Hoe doet een burger het met een inkomen van niet eens SRD 4.000?”, vraagt Sonny zich af. 

“Mijn salaris en die van mijn vrouw komen op SRD 25.000 in totaal. Dan is het nog moeilijk om het te redden met vervoer, privé, voeding en de vaste lasten. Dan hoe staat het met die burger met eeninkomen van zeg maar 5.000? Er wordt drastisch gewerkt aan de verhoging van alles over het algemeen, maar waarom niet aan het salaris van de burger. Ik hoop dat men de situatie anders gaat zien. Ik begrijp of probeer een ieders situatie te begrijpen, maar wanneer begrijpt de tegenpartij het?”, vraagt Sonny zich af. 

TM

error: Kopiëren mag niet!