Dortmund Stormt Halve Finales Champions League Binnen na Zege op Atletico Madrid

Borussia Dortmund heeft zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de halve finales van de Champions League door Atlético Madrid met 4-2 te verslaan. Deze overwinning zorgde ervoor dat de Duitse ploeg de heenwedstrijd nederlaag van 2-1 wist om te buigen naar een totale winst van 5-4. Atletico kwam sterk terug in de tweede helft met twee snelle doelpunten, maar kon de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Dortmund niet doorkruisen. Dortmund treft nu Paris Saint-Germain in de halve finales, die Barcelona met een totaalscore van 6-4 versloegen. Marcel Sabitzer, Julian Brandt, Ian Maatsen en Niclas Fullkrug scoorden voor Dortmund in een wedstrijd die werd gekenmerkt door een indrukwekkende comeback en de buitenkans van een finaleplaats op 1 juni in Wembley Stadion, Londen. Coach Edin Terzic prees de terugvechtersmentaliteit van zijn team, terwijl Atletico’s Diego Simeone zijn tegenstanders feliciteerde en de focus verlegde naar La Liga.

error: Kopiëren mag niet!