Brug over Kaboerikreek na zo’n 6 maanden nog niet klaar

Naast de vorderingen bij de aanleg van de weg van Apoera naar Nieuw Nickerie is er ook heel wat veranderd bij de brug die gebouwd wordt over de Kaboerikreek.

De looptijd van de bouw van deze brug was bij het startsein van dit project geschat op 5 maanden. Sinds november 2023 is de brug nog steeds in aanbouw. Het bedrijf Sahenco is belast met de bouw van deze brug over de Kaboerikreek. De meeste bewoners van Kabalebo maken gebruik van de Kaboerikreek en door de werkzaamheden zijn zij  voorlopig opgeroepen om het gebied waar gewerkt wordt zoveel als mogelijk te vermijden.

Voor wat de status van de brug over Kaboerikreek betreft kan gesteld worden dat de bouw nu toch vlot verloopt. 

Districtscommissaris Josta Lewis noemt het nieuwe weggedeelte in haar persoonlijke publicatie de “Chan weg”m omdat ze de mening is toegedaan dat de huidige regering alles doet om deze weg gerealiseerd te krijgen. De weg is een lang gekoesterde wens van de plaatselijke bevolking.

(Bron foto’s: Eerste paal in de grond bouw brug, 5 november 2023)

error: Kopiëren mag niet!