Brazilië: Twintig vermoedelijke Haïtiaanse migranten dood aangetroffen op een boot noordkust Brazilië

Twintig vermoedelijke Haïtiaanse migranten zijn dood aangetroffen in een boot in het noorden van Brazilië. Hun lichamen zijn in een vergevorderde staat van ontbinding en vertonen tekenen van uitdroging en honger, zei de politie zaterdag.

Vissers waarschuwden de autoriteiten nadat ze de boot hadden gevonden in de buurt van de stad Braganca, aan de noordkust van Brazilië in de staat Para, vertelde een woordvoerder van de federale politie aan het Franse persbureau AFP.

“Volgens deskundigen van de civiele politie en forensisch onderzoek waren er twintig lichamen. De federale politiechef van Braganca, Alexandre Calvinho, zei dat ze vermoedelijk Haïtiaanse vluchtelingen waren”, aldus de politie in een verklaring.

Volgens lokale media hebben vissers de kleine boot zaterdag vroeg gevonden op een afgelegen strand aan de Atlantische Oceaan tussen de steden Braganca en Quatipuru. De locatie ligt ongeveer 3.500 kilometer van Haïti.

error: Kopiëren mag niet!