VS: Oudste nog levende Siamese tweeling, Lori en George Schappell, op 62-jarige leeftijd overleden

De Siamese tweeling Lori en George Schappell, die afzonderlijke carrières, interesses en relaties nastreefden tijdens levens die de medische verwachtingen tartten, overleden deze maand in Pennsylvania (VS) op 62-jarige leeftijd.

De tweeling, door Guinness World Records vermeld als de oudste nog levende Siamese tweeling, stierf op 7 april in het ziekenhuis van de Universiteit van Pennsylvania. De doodsoorzaak is niet bekend. “Toen we geboren werden, dachten de dokters niet dat we dertig zouden worden, maar we hebben bewezen dat ze ongelijk hadden”, zei Lori in een interview toen ze vijftig werden, meldde The Philadelphia Inquirer. George kwam in 2007 uit de kast als transgender.

De tweeling, geboren op 18 september 1961 in West Reading, Pennsylvania, had verschillende hersenen, maar was bij de schedel met elkaar verbonden.

George, die spina bifida had en 10 cm korter was, werd door Lori rondgereden op een aanpasbare kruk op wielen. Ondanks dat ze allemaal moesten gaan waar de ander heen ging, was het ‘erg belangrijk’ dat ze allebei ‘zo zelfstandig mogelijk konden leven’, aldus het overlijdensbericht.

error: Kopiëren mag niet!