Argentinië: President Milei bezoekt Musk: ‘Liefde op het eerste gezicht’

Ze waren al vrienden online, en vrijdag 12 april kwam het ook tot een ontmoeting tussen de Argentijnse president en de eigenaar van onder andere X en Tesla. Javier Milei is fan van Elon Musk: “Bedankt voor alles wat je voor de wereld doet.”

Milei bezocht een Teslafabriek in Austin, Texas. Hij kreeg een rondleiding, mocht een ritje maken in een Tesla Cybertruck en sprak met Musk.

Ook de Argentijnse ambassadeur in de VS, Gerardo Werthein, was aanwezig. Die omschreef de ontmoeting tussen Musk en Milei als ‘liefde op het eerste gezicht’.

Ze delen een voorliefde voor de vrije markt. De ontluikende vriendschap tussen Milei en Musk speelde zich tot nu toe vooral af via X, voorheen Twitter. Zo noemde Milei Musk ‘een held’, en Musk spreekt op zijn beurt regelmatig zijn waardering uit voor het beleid van de Argentijnse president.

error: Kopiëren mag niet!