UFC 300: Pereira herstelt orde in de lichtgewichtklasse

UFC 300 heeft de hoge verwachtingen meer dan waargemaakt met een evenement dat zowel de gevestigde orde bevestigde als nieuwe sterren liet schitteren. Alex Pereira behield zijn lichtzwaargewicht titel met een indrukwekkende eerste-ronde knockout over Jamahal Hill, en toonde daarmee aan dat hij de divisie stabiliteit brengt zoals niemand sinds Jon Jones heeft gedaan. Zhang Weili won unaniem van Yan Xiaonan, waarmee zij haar plaats als stro-gewichtkampioene verstevigde. Het hoogtepunt van de avond was echter Max Holloway, die met een spectaculaire laatste-seconden knockout over Justin Gaethje de nieuwe BMF-kampioen is geworden.

UFC 300 blonk uit in ongeëvenaarde actie met acht van de dertien gevechten die binnen de afstand eindigden, waarbij zowel knockouts als submissions het publiek vermaakten. Ook Kayla Harrison maakte indruk met haar UFC-debuut door Holly Holm te verslaan, en zo de vrouwenbantamgewicht divisie op scherp te zetten. Aljamain Sterling bewees in zijn vedergewichtdebuut tegen Calvin Kattar dat hij een sterke nieuwe toevoeging is aan deze divisie.

error: Kopiëren mag niet!