Man schiet per ongeluk op zijn 20-jarig neefje tijdens jacht

Oom ziet licht flashlight telefoon van neefje aan voor ogen van hert…

De 41-jarige T.V. kwam zaterdagochtend rond half drie bij het politiebureau Brownsweg aan met de mededeling, dat hij omstreeks 00.30 uur zijn 20-jarig neefje S.M. tijdens het jagen per abuis had beschoten. De man had zijn neefje voor medische behandeling naar de poli van de Medische Zending gebracht.

Agenten gingen vervolgens naar de poli en troffen het slachtoffer aan, die verklaarde dat hij samen met zijn oom het bos was gegaan om te jagen. Ze kozen daarbij voor afzonderlijke richtingen. 

Op een gegeven moment was hij genoodzaakt gebruik te maken van het flashlight van zijn mobiel. Kort daarna hoorde hij een schot en merkte dat hij was geraakt.

De oom verklaarde dat hij het flashlight van de mobiel als de ogen van een hert aanzag waarna hij in die richting schoot. Hij kwam achteraf erachter dat hij zijn neefje had beschoten. 

De twee jachtgeweren waarmee werd gejaagd zijn illegaal en zijn dan ook in beslag genomen.

Het slachtoffer werd in een ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mocht de oom na verhoor worden heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!