Chaka Khan distantieert zich van politieke bewegingen en prijst Beyoncé

Op 71-jarige leeftijd spreekt de voormalige Black Panther en muzieklegende Chaka Khan zich uit tegen politieke betrokkenheid, met name de Black Lives Matter-beweging, onderstrepend dat “alle levens belangrijk” zijn.

Khan, die voorheen op zowel Republikeinse als Democratische evenementen optrad, ziet nu politiek als een “ziekelijk krachtig ding dat geëlimineerd moet worden”. Haar focus verschuift naar haar stichting voor autistische mensen en het inspireren van jongeren.

Tevens prijst ze Beyoncé’s nieuwste countryalbum ‘Cowboy Carter’, wat reflecteert op de diverse wortels van countrymuziek.

Khan bekritiseert ook de racisme binnen de muziekindustrie, eraan herinnerend hoe haar deel aan het populaire duet ‘Addicted to Love’ werd geschrapt. Ondanks controverses, zoals haar vete met Kanye West over het gebruik van haar zang in zijn muziek, staat Khan open voor verzoening en reflecteert ze op haar reacties uit het verleden.

error: Kopiëren mag niet!