Chelsea Moet Spelers Verkopen na Verlies van £90 Miljoen

Chelsea FC wordt geconfronteerd met de druk om spelers te verkopen na een aanzienlijk financieel verlies van £89,8 miljoen in het seizoen 2022/2023, onder leiding van de Amerikaanse eigenaar Todd Boehly. De club heeft fors geïnvesteerd in transfers, wat resulteerde in een loonsom van meer dan £400 miljoen en uitgaven van £745 miljoen aan transfers. Deze financiële strategie heeft echter niet geleid tot succes op het veld, met een teleurstellende twaalfde plaats vorig seizoen. Chelsea heeft extra £454 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers sinds juni 2023 maar staat momenteel negende, zonder inkomsten uit Europees voetbal. De club moet nu voor eind juni aanzienlijke inkomsten genereren uit de verkoop van spelers om te voldoen aan de winst- en duurzaamheidsregels van de Premier League, die een maximaal verlies van £105 miljoen over drie jaar toestaan. Chelsea’s financiële situatie wordt nog nijpender gezien de Premier League-record van £75 miljoen aan makelaarskosten dit seizoen.

error: Kopiëren mag niet!