Wij leven op de ravage aangericht door de NDP

In een tijd waarin Suriname worstelt met hardnekkige armoede, legt politiek analist Roberto B. de vinger op de zere plek: het zijn de historische misstappen van politici, met name die van de Nationale Democratische Partij (NDP), die de huidige crisis hebben voortgebracht. Roberto’s analyse volgt op de recente Motie van Wantrouwen die de NDP-fractie in De Nationale Assemblee tegen de zittende president heeft ingediend.

De NDP, onder leiding van Desi Bouterse vanaf 1980, wordt aangeklaagd voor het aanrichten van een enorme ravage. Deze heeft niet alleen de Surinaamse economie verwoest, maar heeft ook een moreel en ethisch vacuüm gecreëerd binnen de samenleving. Roberto benadrukt het mislukte leiderschap en de onverklaarbare bestemming van een extra USD $3 miljard aan nationale inkomsten, terwijl Bouterse zelf, nu voortvluchtig, op de internationale opsporingslijst van Interpol staat voor ernstige misdrijven zoals moord en drugshandel.

Deze achtergrond onderstreept de ironie achter de motie van wantrouwen; een poging die volgens Roberto ‘uit de lucht is komen vallen’ en geen stevige basis heeft. Hij suggereert dat het initiatief meer een bliksemafleider lijkt te zijn om de aandacht af te leiden van NDP’s eigen falen en tekortkomingen. Het voorstel lijkt meer op een wanhopige poging om een politieke discussie aan te zwengelen zonder een bijdrage te leveren aan een werkelijke oplossing voor de crises die de partij zelf heeft veroorzaakt.

Roberto’s scherpe kritiek op de NDP werpt licht op een dieperliggende probleem in de Surinaamse politiek en samenleving, waarbij de generaties van nu nog steeds de prijs betalen voor de fouten van het verleden. Zijn woorden roepen op tot een diepgaande reflectie en de noodzaak voor verantwoording en echte verandering om de cyclus van armoede en falen te doorbreken.

error: Kopiëren mag niet!