Waarnemend president Brunswijk waarschuwt criminelen: “A tafra drai now!”

De veiligheid in de samenleving is per gisteren, vrijdag, opgevoerd. De politie zal de komende tijd meer op straat te zien zijn met ondersteuning van manschappen van het Nationaal Leger (NL), het Korps Penitentiaire Amtenaren (KPA) en de Beveiligings- en Bijstanddienst Suriname (BBS).

Bij alle controleposten in het land komen versterkingen en interventie-eenheden zullen op gezette tijden naar de controleposten worden gedirigeerd voor de uitvoering van veiligheidsmaatregelen. Over het hele land komen op verschillende momenten verhoogde controles. Er komen ook vaker roadblocks en er zullen rivierpatrouilles worden opgevoerd vanuit Nw.Amsterdam op de Marowijnerivier en de Lawa. 

Vanuit Stoelmanseiland en op het stuwmeer zullen ook patrouilles worden uitgevoerd. Veiligheidsdiensten gaan naar het binnenland ter versterking van de ordehandhaving. 

Deze maatregelen kondigde Justitie en Politie minister Kenneth Amoksi donderdagavond aan tijdens de debatten over het veiligheidsvraagstuk in het land. De vergadering was speciaal uitgeschreven naar aanleiding van de toenemende criminaliteit in de samenleving. Het onveilig gevoel in de samenleving is in de afgelopen periode onhoudbaar geworden. 

Waarnemend president Ronnie Brunswijk sprak klare taal. “A tafra drai now”, waarschuwde hij de criminelen. De politie en de veiligheidsdiensten zullen hard optreden. Hij stelt de samenleving gerust dat de regering het vraagstuk van veiligheid zal aanpakken. Financiële middelen die nodig zijn om de maatregelen uit te voeren zullen met de hoogste prioriteit worden vrijgemaakt. Op ouders deed hij een dringend beroep om tot hun kinderen te praten om niet te gaan roven.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning zegde toe dat er versnelde procedures zullen worden gehanteerd om aangevraagde middelen voor de uitvoering van veiligheidsmaatregelen vrij te maken. Hij verduidelijkte, dat op de begroting van het ministerie van Justitie en Politie wel middelen zijn opgebracht, maar dat die, zoals bij andere ministeries, niet altijd even snel beschikbaar zijn. Nu zullen met de hoogste prioriteit aangevraagde middelen ten behoeve van de veiligheid worden vrijgemaakt.

SS    

error: Kopiëren mag niet!