TD-veiling brengt SRD 1,4 miljard op

SRD 1.453 miljoen is de totale geldhoeveelheid die deze week middels de termijndeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname is binnengehaald. Deze geldhoeveelheid wordt gedurende de looptijd waarvoor ze zijn uitgegeven vastgebonden. 

De looptijden zijn 1 week, 1 maand en 3 maanden. 

Aanvankelijk was het OMO-volume (Open Markt Operaties) vastgesteld op SRD 1.200 miljoen, maar gelet op het animo onder de deelnemende banken is deze verruimd. De rente bij de 1-weekse TDS’s is met 3,8 procentpunt gedaald naar 34 procent per jaar. Totaal is bij dit TD-instrument SRD 614, 3 miljoen toegewezen.

Bij de 1-maandse TD’s is de rente 41,8 procent geworden, een daling van 4,7 procentpunt ten opzichte van vorige week.

Ook bij de 3-maandse TD’s is de rente gedaald. Met 4,1 procentpunt naar 48 procent. Hier is het totaal toegewezen bedrag SRD 385 miljoen.

De jaar-op-jaar inflatie per februari 2024 bedraagt 25,4 procent. De inflatieverwachting per eind december 2024 is gesteld op onder de 20 procent.

SS

error: Kopiëren mag niet!