President Santokhi spreekt met een topleider van Chinese Communistische Partij, Wang Huning

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 12 april een ontmoeting gehad met de voorzitter van de Chinese Politieke Consultatieve Conferentie van het Volk (CPPCC), Wang Huning, ter gelegenheid van het staatsbezoek van de president aan China. 

“Ik ben vereerd om als president en als voorzitter van een van de grootste politieke partijen in Suriname, de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), deze ontmoeting met u te hebben”, sprak Santokhi.

“De bijdragen van de CPPCC aan de ontwikkeling en welvaart van China zijn van onschatbare waarde en dienen als baken van effectief leiderschap en bestuur. In dit opzicht is het passend om de voortdurende betrokkenheid tussen verschillende politieke partijen in Suriname en het Centraal Comité van de Communistische Partij van China (CPC), de Chinese Politieke Consultatieve Conferentie van het Volk (CPPCC), te erkennen”, aldus de president. 

Voorzitter Huning sprak in zijn boodschap over de diepgewortelde bilaterale relatie tussen Suriname en China. Tevens kwam de politieke samenwerking tussen de CPPCC, de CPC en Surinaamse partijen aan de orde. Huning is één van de topleiders van de Chinese Communistische Partij (CCP). Hij is sinds 2017 lid van het Permanent Comité van het Politbureau van de CCP, het hoogste besluitvormende orgaan van China, en staat sinds 2022 op de vierde rang. 

Tijdens deze bijeenkomst werd ook de hulp aan Chinese bedrijven die naar Suriname komen voor onderzoek en investeringen besproken, evenals het identificeren van de richting van investeringen, om de samenwerking en implementatie van projecten te bevorderen.

error: Kopiëren mag niet!