Voormalig American football-speler en acteur O.J. Simpson overleden op 76-jarige leeftijd

O.J. Simpson is op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laat zijn familie weten op X. Hij stierf woensdagavond omringd door zijn familie in zijn huis in Las Vegas op woensdagavond.

“Op 10 april is onze vader, Orenthal James Simpson, bezweken aan zijn strijd tegen kanker”, schrijft zijn familie. “Hij werd omringd door zijn kinderen en kleinkinderen.” O.J. Simpson overleed na een strijd tegen prostaatkanker. Begin februari werd zijn diagnose bekend en ging het gerucht dat hij palliatief was. Dat ontkende hij met klem in een video op X. Daarin zei hij ook lachend dat “alles goed ging” met hem. Hij onderging op dat moment wel chemotherapie in Las Vegas. Simpson postte twee dagen later op X wat nu zijn laatste bericht blijkt te zijn.

O.J. Simpson speelde als American footballspeler voor de Buffalo Bills en de San Francisco 49ers. Daarna begon hij een carrière als acteur. Hij speelde in onder meer ‘The Naked Gun’, ‘The Towering Inferno’ en ‘The Cassandra Crossing’.

Maar hij werd een van de beruchtste figuren in Amerika nadat hij werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman in 1994.

error: Kopiëren mag niet!