Dementerende Bruce Willis na lange tijd in het openbaar gespot

Het was ondertussen al een tijdje geleden, maar is Bruce Willis (69) is weer eens in het openbaar verschenen. In 2023 werd bekend dat de Amerikaanse acteur frontotemporale dementie heeft. Sindsdien laat Willis zich niet meer al te vaak zien.

Willis werd gefotografeerd in Sherman Oaks, Californië. Op beelden is te zien hoe de 69-jarige acteur op de passagiersstoel van een auto zit. Achter het stuur zit één van zijn assistenten.

Eerder deze week liet ook Emma Heming Willis, de echtgenote van de Amerikaanse acteur, nog eens van zich horen. Emma, die sinds 2009 getrouwd is met Bruce, vertelde in de podcast ‘Make Time’ hoe ze de Hollywoodlegende leren kennen heeft. Zo heeft de 45-jarige vrouw haar toekomstige partner leren kennen via de fitnessexpert Gunnar Peterson.

Frontotemporale dementie (FTD) is een vorm van dementie waarbij vooral de voorste delen van de hersenen beschadigd raken. Symptomen zijn onder meer problemen op empathisch vlak. Zo kan men vaak moeilijk meevoelen met de problemen van anderen. Ook ontstaan er veranderingen in hun gedrag. Iets wat de persoon in kwestie vaak niet doorheeft.

Een jaar eerder werd ook bekend dat Bruce Willis kampt met afasie, een taalstoornis die het gevolg is van een niet-aangeboren hersenletsel. Als gevolg besloot de Amerikaanse acteur dat het tijd was om een punt te zetten achter zijn jarenlange acteercarrière. Hoe het momenteel gaat met Bruce Willis is onduidelijk. Al liet zijn ex-vrouw Demi Moore begin dit jaar wel weten dat het “gezien de omstandigheden goed gaat”.

error: Kopiëren mag niet!