Peru: Joran van der Sloot aangevallen in Peruaanse gevangenis – “Veel mensen willen hem dood hebben”

Joran van der Sloot is vorige week aangevallen in de Peruaanse gevangenis waar hij vastzit voor moord. Hij heeft alleen blauwe plekken en oppervlakkige verwondingen overgehouden aan het gevecht.

“Veel mensen willen hem dood hebben”, zegt een woordvoerder van de gevangenis over het incident. De Amerikaanse krant The New York Post bericht over de vechtpartij in de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in Peru. Daar zit Joran van der Sloot (36) sinds 2010 vast voor de moord op Stephany Flores Ramírez.

In een gemeenschappelijke ruimte in de gevangenis zou Van der Sloot vorige week door twee andere gevangenen zijn aangevallen, schrijft de krant. Bewakers grepen in voordat het gevecht kon escaleren. Van der Sloot zou alleen blauwe plekken en oppervlakkige verwondingen hebben overgehouden aan het gevecht. Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf tot 2045 uit.

De Nederlander gaf vorig najaar toe dat hij in 2005 op Aruba Natalee Holloway heeft vermoord. Voor het afpersen van haar moeder kreeg hij in de Verenigde Staten 20 jaar cel. 

error: Kopiëren mag niet!