Maleisië: Bizar dood zeemonster aangespoeld aan kust

Aan de kust in Maleisië is een op het eerste oog onherkenbaar dier aangespoeld. Het is een enorme massa rottend vlees met iets wat lijkt op klauwen. De lokale strandwachten die het 1.80 meter grote stinkende exemplaar op de Melano Bay Beach aantroffen, vermoeden dat het de restanten zijn van een walvis.

Alleen met een dna-test is definitief vast te stellen waar het hier om gaat.

De Borneo Post citeert lokale onderzoekers die denken dat het om een ‘Brydevinvis’ gaat, genoemd naar een Noorse schipper. Johan Bryde rapporteerde het dier als eerste. Deze walvissoort is meerdere malen gezien in het gebied waar het ‘monster’ is aangespoeld.

Het zee-forensysisch team dat het karkas gaat ontleden zegt dat de vondst aantoont dat het heel goed gaat met de biodiversiteit in de zee van Sarawak waar 21 walvisachtigen leven.

error: Kopiëren mag niet!