‘Joker 2’ met Lady Gaga en Joaquin Phoenix brengt eerste trailer uit

“Ik zal je zeggen wat er anders is. Ik ben niet meer alleen.” Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), ofwel The Clown Prince of Crime, is terug van weggeweest. In de eerste beelden van ‘Joker: Folie à Deux’ krijgen we alvast een glimp van het vervolg en zien we hoe Fleck van Harley Quinn (Lady Gaga) zijn nieuwe muze maakt. “Ik ben niemand. Ik heb nog nooit iets met mijn leven gedaan zoals jij.”

De redelijk duistere trailer begint in Arkham Asylum, waar Joker aan het einde van de eerste film wordt opgesloten. Het is daar waar hij Harley Quinn, een andere patiënte, leert kennen. Meteen een groot verschil met het originele verhaal, want daar is Quinn de dokter van Asylum. In de vervolg film groeien de twee al snel naar elkaar toe en dat met alle gevolgen van dien.

Over de verhaallijn is er nog niet veel geweten, maar volgens regisseur Todd Phillips bevat ‘Joker 2′ veel dans en zang. “Muziek is een essentieel element”, aldus Philips. ‘Joker’ zelf

was, met een opbrengst van 1 miljard dollar, alvast een gigantisch succes. De film wist in totaal maar liefst elf Oscarnominaties in de wacht te slepen. Uiteindelijk wist de prent er twee, waaronder de Oscar voor beste acteur, te verzilveren. Op het vervolg is het wel nog eventjes wachten. De release van ‘Joker 2’ is voorzien voor 2 oktober 2024, exact vijf jaar na de eerste film.

error: Kopiëren mag niet!