Goedkeuring van $780 miljoen voetbalstadion voor NYCFC in New York City

Ambtenaren van New York City hebben ingestemd met de bouw van een $780 miljoen voetbalstadion met 25.000 zitplaatsen voor de New York City Football Club, naast het Citi Field-stadion van de New York Mets. Het nieuwe stadion, gepland om in 2027 te openen, zal onderdeel zijn van een herontwikkelingsproject van 9 hectare in Willets Point, met ook woningen, een school, winkels en een hotel. NYCFC, de MLS-kampioen van 2021, speelt momenteel op Citi Field of Yankee Stadium. Eigenaren van de club, waaronder de Yankees en Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan van Manchester City FC, zullen het stadion privé financieren. Deskundigen schatten echter dat de werkelijke kosten voor belastingbetalers $516 miljoen kunnen bedragen.

error: Kopiëren mag niet!