DragonFire-laser om drones neer te halen

DOOR DUNCAN MIL
April 12, 2024 – Het Britse Ministerie van Defensie zal vanaf 2027 lasers installeren op oorlogsschepen die zijn ontworpen om drones neer te schieten. De goedkope DragonFire kan een doelwit van 25 mm vanaf een kilometer afstand raken.

Het Ministerie van Defensie zei dat de lasers op elk zichtbaar doel in de lucht konden schieten voor ongeveer £ 10 ($ 12,52, € 11,71) per schot.

De DragonFire-laser biedt een zeer economische oplossing voor het tegengaan van drones. Ter vergelijking: de Sea Viper-raketten, die eerder door Groot-Brittannië werden gebruikt om Houthi-drones in de Rode Zee te onderscheppen, kostten naar schatting maar liefst £ 1 miljoen ($1,26 miljoen, € 1,17 miljoen) per stuk.

“In een gevaarlijkere wereld verandert onze aanpak van aanbestedingen mee… onze wijdverbreide hervormingen zullen sneller de nieuwste uitrusting en wapens voor onze strijdkrachten opleveren”, zei minister van Defensie Grant Shapps in een verklaring over DragonFire.

De lasergestuurde energiewapenproeven (LDEW) omvatten het afvuren van de DragonFire op een testopstelling in de Porton Down-reeks van het Defense Science and Technology Laboratory (Dstl) in Zuid-Engeland.

“De DragonFire-laser is een bewijs van het Britse leiderschap op het gebied van militaire technologie. We zijn vastbesloten om dit geavanceerde instrument snel in te zetten voor onze strijdkrachten, en hen uit te rusten om de zich ontwikkelende dreigingen waarmee we worden geconfronteerd het hoofd te bieden”, benadrukt Shapps.

error: Kopiëren mag niet!