UEFA Euro 2024-teamrecords

DOOR CHRIS DINSDALE
14 juni 2024 – 14 juli 2024 – Het UEFA European Championship vindt voor de tweede keer plaats in Duitsland, nadat eerder het toernooi van 1988 plaatsvond. Drievoudig Europees kampioen Duitsland heeft het beste algemene record, met de meeste wedstrijdoverwinningen (27) en de meeste gescoorde doelpunten (78), terwijl Georgië zijn toernooidebuut maakt en het 36e verschillende land wordt dat meedoet.

Duitsland opent het toernooi tegen Schotland op 14 juni in de Allianz Arena in München, voordat het wordt geconfronteerd met wedstrijden met Hongarije en Zwitserland, de andere teams in Groep A. Regerend kampioen Italië trapt zijn campagne af tegen Albanië in Dortmund, in een fel competitieve Groep B die omvat ook Spanje en Kroatië. Toernooifavorieten Frankrijk en Engeland, elk genietend van hun getalenteerde generaties, beginnen hun zoektocht naar zilverwerk tegen respectievelijk Oostenrijk en Servië, terwijl debutanten Georgië hun UEFA Euro-avontuur beginnen tegen Turkije.

In totaal worden er gedurende vier weken 51 wedstrijden gespeeld op 10 locaties, waarbij de finale op 14 juli wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn.

UEFA Euro 2024 Finals draw:
Group A: Germany, Scotland, Hungary, Switzerland
Group B: Spain, Croatia, Italy, Albania
Group C: Slovenia, Denmark, Serbia, England
Group D: Poland, Netherlands, Austria, France
Group E: Belgium, Slovakia, Romania, Ukraine
Group F: Turkey, Georgia, Portugal, Czech Rep.

error: Kopiëren mag niet!