Spaanse Tennisser Aaron Cortes Geschorst tot 2039 Wegens Matchfixing

De Spaanse tennisser Aaron Cortes, die in 2017 een hoogste wereldranglijst van 955 bereikte, is voor vijftien jaar geschorst wegens betrokkenheid bij matchfixing en corruptie binnen de tennissport. De International Tennis Integrity Agency (ITIA) meldde dat Cortes heeft bekend dat hij tussen 2016 en 2018 betrokken was bij 35 overtredingen van het Tennis Anti-Corruption Program. De overtredingen omvatten het manipuleren van wedstrijduitslagen, het aannemen van steekpenningen voor het beïnvloeden van wedstrijden, het niet melden van corrupte benaderingen, het wedden op tennis en het betalen van officials voor een wildcard. Naast zijn schorsing, die duurt tot 26 maart 2039, is Cortes ook een boete van $75.000 opgelegd, waarvan $56.250 voorwaardelijk is. Cortes mag gedurende de schorsing geen tenniswedstrijden bijwonen, trainen of coachen die worden erkend door ITIA-leden.

error: Kopiëren mag niet!