Kwartfinales UEFA Europa, 2023-2024

DOOR CHRIS DINSDALE
11 april 2024 – De Europa League en Europa Conference League van de UEFA bereiken de kwartfinales, waarbij teams strijden om een plaats in de halve finales van beide toernooien. In de Europa League ontmoet Liverpool Atlanta, terwijl AC Milan het opneemt tegen AS Roma in een volledig Italiaanse ontmoeting. Tot de UEFA Conference League-wedstrijden behoren Olympiacos tegen Fenerbahce en Aston Villa tegen Lille.

De UEFA Europa League 2023/24 is het 53e seizoen van het Europese secundaire clubvoetbaltoernooi. De winnaars van het toernooi kwalificeren zich automatisch voor de groepsfase van de UEFA Champions League 2024/25 en verdienen ook het recht om tegen de winnaars van de UEFA Champions League 2023/24 te spelen in de UEFA Super Cup 2024. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in het Aviva Stadion in Dublin, Ierland, op 22 mei 2024. De UEFA Conference League 2023/24 is het derde seizoen van het Europese clubvoetbaltoernooi op het derde niveau. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in het Agia Sophia Stadion in Athene, Griekenland, op 29 mei 2024. De winnaars van het toernooi kwalificeren zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League 2023/24.

error: Kopiëren mag niet!