Jongen (15) snel door omstanders in kraag gevat na diefstal telefoon van voetgangster

De 15-jarige verdachte Z.T. is dinsdag 9 april op de hoek van de Habieb- en de Sadhoeweg, na diefstal van een telefoon van een voetgangster, aangehouden.

Agenten van het politiebureau Latour gingen na melding van diefstal van een telefoon op een adres in het politiesressort, naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen de agenten een vrouw die zei dat ze over de weg liep in de richting van haar woning, toen zij de verdachte Z.T. langs de weg zag urineren. Na hem voorbij te zijn gelopen, rukte hij plotseling de telefoon uit haar hand en koos het hazenpad. 

Zij gilde om hulp en het lukte omstanders, die op het gegil afkwamen, om de dief aan te houden. Hierna werd de verdachte overgedragen aan de politie.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Z.T. door de politie in verzekering gesteld.

Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ingesloten in het Jeugd Doorgangshuis te Opa Doeli en is het verdere onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!