Mysterie van het groene water in Surinaamse rivieren houdt gemeenschap in de ban

Het groen water in de Surinamerivier, Commewijnerivier, maar ook in de Pararivier houdt de samenleving al geruime tijd bezig. Vooralsnog blijft een concrete verklaring uit.

Diverse theorieën circuleren onder de bevolking, waarbij sommigen suggereren, dat de aanwezigheid van zoutwater in de rivier een rol speelt, terwijl anderen wijzen op een mogelijk laag waterpeil als gevolg van gebrek aan regenval.

Opmerkelijk genoeg beschouwen sommige mensen het groene water als schoon, terwijl anderen het juist als vervuild beschouwen.

Tot op heden hebben de betrokken instanties geen officiële verklaring afgegeven over de oorzaak van het verschijnsel. De redactie van Dagblad Suriname heeft diverse instanties benaderd zonder het gewenste resultaat.

Deze stilte voedt de speculaties en zorgen binnen de gemeenschap, die zich afvraagt welke impact het groene water heeft op zowel de gezondheid van de rivier als op de samenleving als geheel.

Het gebrek aan transparantie vanuit de autoriteiten benadrukt de urgentie van een grondig onderzoek naar de oorzaak van het groene waterfenomeen. Een dergelijk onderzoek zou de bezorgdheid van de burgers enigszins kunnen verminderen.

(Foto: Facebook)

SK

error: Kopiëren mag niet!