Leerkrachten binnenland terughoudend om terug te keren naar standplaatsen vanwege droogte

De redactie van Dagblad Suriname heeft vernomen, dat leerkrachten die werkzaam zijn in het binnenland, terughoudend zijn om na de vakantie naar hun standplaatsen terug te keren vanwege de aanhoudende droogte.

De aanhoudende droogte heeft een tekort aan water en voedsel in het binnenland tot gevolg, waardoor het leven van de gemeenschappen steeds moeilijker wordt. Recent werden enkele dorpen ondersteund met voedsel door de vicepresident. Toch zijn nog lang niet alle dorpen geholpen.

Deze situatie zorgt voor bezorgdheid bij leerkrachten, aangezien ze maanden in het binnenland moeten werken. Daarbij komt ook kijken dat ze soms ook hun jonge kinderen meenemen. Velen willen daarom niet terug naar gebieden waar geen zekerheid is als het gaat om voedsel en water.

Deze situatie vormt een ernstige uitdaging voor het onderwijs in het binnenland, aangezien de aanwezigheid van gekwalificeerde leerkrachten essentieel is voor de voortgang van het onderwijsproces en de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen.

SK

error: Kopiëren mag niet!