Woody Allen Overweegt Pensionering in Veranderende Filmindustrie

Woody Allen, de gerenommeerde regisseur, overweegt zijn carrière te beëindigen te midden van de uitdagingen om een Amerikaanse distributeur te vinden voor zijn nieuwste film “Coup de Chance”. Allen, die de beschuldigingen van seksueel misbruik door zijn geadopteerde stiefdochter Dylan Farrow heeft ontkend, uitte zijn ontevredenheid over de huidige staat van de filmindustrie, die hij als onaantrekkelijk en onromantisch beschrijft. De 88-jarige filmmaker, wiens films zoals “Annie Hall” ooit langdurig in bioscopen draaiden, betreurt de kortere distributieperioden en de verschuiving naar streamingdiensten. Allen, wiens contract met Amazon Studios werd opgezegd tijdens de #MeToo-beweging, heeft moeite gehad distributeurs voor zijn films te vinden en uit kritiek op de huidige ‘annuleringscultuur’, suggererend dat hij liever van deze cultuur wordt ‘geannuleerd’.

error: Kopiëren mag niet!