Eerwraak Tragiek: Somalische Vluchteling Beschuldigd van Moord op Zwangere Zweedse Vriendin

In Örebro, Zweden, is de 22-jarige Somalische vluchteling Mohamedamin Abdirisek Ibrahim aangeklaagd voor de moord op zijn zeven maanden zwangere Zweedse vriendin, Saga Forsgren Elneborg (20), in een vermeende daad van eerwraak. De aanklager, Elizabeth Anderson, stelt dat Ibrahim handelde om de eer van zichzelf en zijn familie te behouden door Elneborg te wurgen, die van plan was bij hem in te trekken. Ibrahim had zorgen geuit over het voorstellen van Elneborg aan zijn conservatieve moslimfamilie. Uit onderzoek bleek dat er geen bewijs was dat Ibrahim zijn familie over Elneborg had verteld. Hij had eerder een abortus voorgesteld. De tragische gebeurtenis heeft geleid tot veel ophef, en Ibrahim ontkent alle beschuldigingen, claimend nog steeds van Elneborg te houden.

error: Kopiëren mag niet!