Athletic’s Onvergelijkbare Triomf in de Copa del Rey

Athletic Bilbao’s overwinning op RCD Mallorca in de finale van de Copa del Rey via een 4-2 winst op strafschoppen, na een spannende 1-1 gelijkspel, markeert een historisch moment voor de club. Deze overwinning, in het La Cartuja-stadion in Sevilla, is voor Athletic de eerste grote trofee in veertig jaar en de 24e Copa-trofee in hun geschiedenis. De Baskische club, beroemd om haar beleid om enkel spelers van Baskische afkomst in te zetten, zag fans massaal het zonnige zuiden intrekken om de langverwachte triomf te vieren. Deze jonge ploeg, aangevoerd door de talentvolle broers Inaki en Nico Williams, wordt geprezen voor haar ‘rock-‘n-roll’-voetbal. Manager Ernesto Valverde benadrukt de uniekheid van deze overwinning, vooral gezien zijn eerdere successen met Barcelona. Met dit jonge team hoopvol gestemd voor de toekomst, richt Athletic nu haar aandacht op La Liga, met een gedreven doel voor Champions League-kwalificatie.

error: Kopiëren mag niet!