VVW vraagt extra aandacht voor veiligheid van zowel consumenten als winkeliers

De Vereniging van Winkeliers (VVW) vraagt extra aandacht voor de veiligheid van winkeliers. Volgens Dharwesh Balak, voorzitter van VVW, zijn de recente berichtgevingen over criminaliteit en de beelden van op social media erg verontrustend. 

“De veiligheid van handelaren, winkeliers en consumenten staat momenteel onder druk, en we doen een oproep aan alle winkeliers om extra waakzaam te zijn, zodat straten en supermarkten veiliger worden. De dalende koopkracht heeft eveneens onze verkoop beïnvloed. Terwijl winkeldiefstal een dagelijkse zorg blijft, zijn vooral roofovervallen een bron van ernstige bezorgdheid. We pleiten daarom voor extra veiligheidsmaatregelen en extra surveillances van de politie om het veiligheidsgevoel te versterken, zowel bij consumenten als winkeliers”, zegt Balak.

Volgens de voorzitter van VVW ervaren de klanten ook een afname in veiligheidsgevoel en maken ze zich zorgen over de veiligheid van hun voertuigen. 

“’s Avonds fungeren wij als winkeliers ook als bewakers. We zijn alert op verdachte activiteiten en proberen deze te melden aan de plaatselijke politieposten. Daarom pleiten we voor extra surveillances om de veiligheid te waarborgen. Het is niet prettig wanneer iemand wordt beroofd en het trauma achterblijft. De medische kosten die we moeten dragen, kunnen we nergens verhalen. Sommige medicijnen zijn zelfs moeilijk te verkrijgen of zelfs te duur”, aldus Balak.

SK

error: Kopiëren mag niet!