Rust op bestuurlijk vlak terug in Powakka- Dorpsbestuur zet stappen richting ontwikkeling

De kapitein van Powakka, Sergio Sabajo, zegt desgevraagd in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat de rust altijd aanwezig was in het dorp. “Alleen op het bestuurlijk vlak was er een spanning, maar die is inmiddels afgenomen. Nu werken we toe naar de gelederen sluiten en we zijn inmiddels gestart met prioriteiten stellen voor Powakka”, aldus Sabajo.

De kapitein geeft verder een beeld van de zaken waarmee het dorpsbestuur allemaal bezig is. “We zijn bezig met het opstellen van een inventarisatie van alle ondernemers in ons gebied. We hebben al enkele ondernemers ontvangen en kijken ook naar functionele groepen in het dorp, zodat zij op elk gebied kunnen bijdragen. We hebben kennismakingsgesprekken gehad met belangrijke instanties zoals de politie en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om voortgang te boeken. Ook hebben we een gesprek gehad met de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) over ons gemeenschapsbos.”

“De dorpskas, die in de tijd was aangesloten bij een bank, hebben we ook een brief geschreven, zodat we inzicht kunnen krijgen van wat er in de dorpskas zit. Volgende week staat een ontmoeting met de betreffende bank gepland. We zijn ook begonnen met het schoonmaken van het hele dorp en kijken verder hoe de ondernemers een bijdragen kunnen leveren aan het aanpakken van de wegen. We onderzoeken ook de mogelijkheid voor staatsbusvervoer voor degenen die dagelijks naar de stad moeten gaan, wat een probleem is. Dit hebben we ook besproken met de minister van TCT en wachten op antwoord.”

Volgens Sabajo is er heel veel werk te doen in het dorp. Zo is men ook bezig met het regelen van een begrafenisfonds. Volgende week wordt er een informatiesessie voor de gemeenschap gehouden, waarbij een uitvaartbedrijf haar pakketten en diensten zal presenteren. Daarna zal bepaald worden of het dorp in zee wil gaan met het uitvaartbedrijf. “We zijn druk bezig en we gaan verder”, zegt de kapitein vastberaden.

SK

error: Kopiëren mag niet!