Ghana: Hooggeplaatste priester (63) trouwt met 12-jarig meisje 

In Ghana is grote commotie ontstaan nadat een hooggeplaatste priester (63) in het huwelijksbootje stapte met een 12-jarig meisje. Gborbu Wulomo had zijn bruid al uitgekozen toen ze amper zes jaar oud was.

Het huwelijk vond zaterdag in Nungua plaats. Lokale leiders stelden dat het “pure traditie” is. “Enkel zo kan interesse van andere mannen afgeblokt worden. Buitenstaanders snappen onze gewoonten niet.”Naa Okromo kreeg ‘goede raad’ van andere vrouwen. Zo moet ze zich “verleidelijk kleden voor haar echtgenoot” en hun parfums gebruiken “om haar sexappeal een boost te geven”. Daarnaast kreeg ze ook

tips om haar huishoudelijke taken tot in de puntjes uit te voeren.

De zaak kreeg zodanige proporties dat er van hogerhand ingegrepen werd. “We hebben haar geïdentificeerd en opgespoord”, stelt de Ghanese politie in een tweet. “Het meisje en haar moeder staan op dit moment onder politiebescherming. We werken samen met het ministerie voor Vrouwen- en Kinderzaken en het departement Sociale Zaken om haar de nodige ondersteuning te bieden. Intussen wordt deze kwestie verder onderzocht.”

error: Kopiëren mag niet!