VS: Megaroof in Los Angeles: buit 30 miljoen dollar 

Dieven hebben op eerste paasdag in Los Angeles ongemerkt een geldopslag geplunderd en maakten daarbij mogelijk 30 miljoen dollar buit. Dat schrijft The Los Angeles Times.

Het gaat om een van de grootste diefstallen van contant geld in de geschiedenis van de miljoenenstad, zeggen bronnen tegen de krant. De daders kregen toegang tot een complex waar geld van bedrijven wordt opgeslagen.

Het is nog onduidelijk hoe de criminelen dat precies voor elkaar kregen. Ze kwamen volgens ingewijden via het dak binnen, maar het is nog niet bekend hoe ze de alarmsystemen wisten te omzeilen.

Het vermoeden bestaat dat een ervaren team van inbrekers verantwoordelijk is voor de roof. Die is afgelopen zondag uitgevoerd, maar zou pas een dag later aan het licht zijn gekomen. Er wisten naar verluidt maar weinig mensen van de enorme geldbedragen die daar lagen opgeslagen.

error: Kopiëren mag niet!