Miss Universe ontkent Saoedische deelname aan de wedstrijd van 2024

De Miss Universe Organization heeft recente berichten weerlegd dat Saoedi-Arabië dit jaar deelneemt aan de wedstrijd. Het selectieproces is niet uitgevoerd in het koninkrijk, zei Miss Universe, eraan toevoegend dat het een ‘rigoureus controleproces’ ondergaat.

“Hoewel Saoedi-Arabië nog niet tot de volledig bevestigde deelname van dit jaar behoort, ondergaan we momenteel een rigoureus screeningproces dat een potentiële kandidaat kwalificeert voor de toekenning van de franchise en de toewijzing van een nationale directeur om te vertegenwoordigen”, aldus de verklaring.

“Saoedi-Arabië zal deze kans niet krijgen om deel te nemen aan onze prestigieuze verkiezing totdat dit definitief is en bevestigd door onze goedkeuringscommissie”, voegde het eraan toe.

Dit komt nadat het Saoedische model Rumy Alqahtani via social media haar deelname aan de jaarlijkse verkiezing aankondigde en beweerde dat ze “de eerste deelname van het Koninkrijk Saoedi-Arabië aan de Miss Universe-verkiezing” zou zijn.

Ze heeft het bericht niet van haar Instagram-account verwijderd. Het Miss Universe-evenement van dit jaar wordt in september in Mexico gehouden.

error: Kopiëren mag niet!