Indrawatie Remesar nieuwe ambassadrice voor Argentinië met standplaats Paramaribo

Indrawatie Remesar is de nieuwe niet-residerend buitengewoon en gevolmachtigd ambassadrice van Suriname voor Argentinië met als residentie Paramaribo. Zij is donderdag 4 april in deze functie door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd.

Remesar wil zich sterk maken voor het verdiepen van de dynamische en bilaterale relatie tussen Suriname en Argentinië. Ze heeft Suriname eerder gediend als zaakgelastigde voor de Verenigde Naties en India. Op dit moment heeft Suriname geen ambassade in Argentinië en dat dus voorlopig de ontmoetingen en werkzaamheden op afstand zullen geschieden. 

Suriname en Argentinië zijn op 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen aangegaan gebaseerd op respect, wederzijds vertrouwen, gedeelde waarden zoals democratie en goed bestuur, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten. 

Als de derde grootste economie van Latijns-Amerika is Argentinië een belangrijke partner in de Zuid-Zuid samenwerking en van eminent belang voor de ontwikkeling van het Globale Zuiden.

error: Kopiëren mag niet!